Answer Key

Hey y’all!
Here are the answers to the game I put on my blog during my book birthday celebration.
Thank you to everyone who played. It was fun. 🙂 
Sarah Rudolph wins with 15 correct answers! Way to go!!! 
David Mabe comes in with a close second of 14 correct answers, 
but sadly, there’s no second place prize. :-/
Good job, everyone! 

Multiple Choice:
Just write the numbers and your answers in the comment section!

1. When I was younger I wanted to be: (a) a stay-at-home, homschooling mom, (b) a missionary, (c) an actress, (d) a writer, (e) all the above Answer: E

2. Archaeopteryx: (a) a branch of science, (b) a fossil bird, (c) a European biologist, (d) ancient pottery, (e) none of the above  Answer: B
3. I used to pray for: (a) brown eyes, (b) a pair of pink snow boots, (c) all the books I could ever read, (d) a pet skunk, (e) all the above  Answer: A

4. Petroglyph: (a) a flying reptile, (b) a mountain range in Asia, (c) a rock sculpture, (d) the name of my first pet bird, (e) none of the above  Answer: E (A petroglyph is a rock carving)

5. In Cave Secrets of the Pterodactyl, CJ’s initials stand for: (a) Carl James, (b) Chadwin Josiah, (c), Caleb Jonathan, (d) Carter Joshua, (e) none of the above   Answer: E (I don’t know what CJ stands for…) 

6. Stalactite: (a) a unit used to measure distances in caves, (b) a structure like an icicle hanging from the roof of a cave, (c) a fossilized animal track, (d) a tapering column rising from the floor of a cave, (e) none of the above  Answer: B

7. In Cave Secrets of the Pterodactyl, the dedication reads: To my extraordinary super and supportive family And to God, the Dream Giver. How the last part was worded was inspired by: (a) a Bible verse, (b) a song, (c) a recurring dream I had as a child, (b) a book my dad read to me, (e) all the above  Answer: B


What Do you think… 
Just write the letters and answer true or false in the comment section! 

A. A pterodactyl a dinosaur. 

 Answer: False A Pterodactyl is actually a flying reptile. 


B. I continually dreamed of pterodactyl’s while writing Cave Secrets of the Pterodactyl

 Answer: False I don’t think I’ve ever dreamed about them.


C. “Pterodactyl” is pronounced with the “P” silent

 Answer: True


D. I wanted the cover of Cave Secrets of the Pterodactyl to look like a mixture between a log book and an adventuresome journal 

 Answer: True


E. My editor told me he thought I should publish Cave Secrets of the Pterodactyl under the name of Lydia Howe instead of Aidyl Ewoh, even though I go by both names

 Answer: True


F. I had gone caving multiple times before I wrote Cave Secrets of the Pterodactyl

 Answer: False The first time I went caving was a month and a half after the book was published.


G. The Main Character of Cave Secrets of the Pterodactyl was named Melody to begin with, then I changed her name to Sommer, then I ended up writing for months without her having a name before finally settling on “Lydia”

 Answer: True


 Your Turn to Guess… 
Just write the numbers & letters and your answers in the comment section!

1A If I could travel anywhere I’d go to… 

 Answer: Alaska 


2B This year I went to ??? for the first time.

 Answer: Asia (Indonesia) and Europe (Austria, Germany, Switzerland, Holland, Belgium, France, and England), Nashville, TN and the Everglades 


3C One of my favorite Bible verses is ???? 

 Answer: Eph. 3:20 Now unto Him that is able to do exceeding abundantly above all that we could ask or think, according to the power that worketh in us, 

and John 14:27

4D If my family described me in one word, what would it most likely be?

 Answer: Driven, Enthusiastic, Unique,  (or something like that…)  


5E Am I a night owl or a early morning person? 

 Answer: Night Owl 

2 thoughts on “Answer Key

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s